A legaktívabb szervezet

Nyakó József körzeti RMDSZ elnök, a város előző polgármestere a Szövetség főtéri irodájában fogad. Azzal indítjuk beszélgetésünket, miként tudja a szervezetük az emberekben tudatosítani a két júniusi választás fontosságát, tétjét.

„Mindig fontos feladat az emberek megszólítása, egy választás fontosságának a megértetése. Most olyan helyzetben is vagyunk, amikor egy szélsőséges román politikai formáció jelent meg, komoly veszélyt jelentve a közösségünkre, ezért a magyarság veszélyérzetére is apellálnunk kell. Arra is gondolnunk kell, hogy ahhoz, hogy bármi konkrétumot ígérni tudjunk az embereknek, ahhoz újra ott kell lennie politikusainknak, szakpolitikusainknak a megyei, országos döntéshozatalban. Elég, ha e tekintetben csak Cseke Attila példáját említem, aki fejlesztési miniszterként számos, a fiókok mélyére süllyesztett projektet porolt le, lehetővé téve ezek finanszírozását hazai vagy uniós forrásokból. Én polgármesterként is megtapasztalhattam a különbségeket, emlékszem, hányszor kellett órákig állni a minisztérium folyosóján hiábavalóan. Szóval a minisztereink, államtitkáraink szerepe felbecsülhetetlen.”

Nyakó József 24 esztendeje vezeti a körzeti szervezetet, arról is kérdeztük, ez mennyiben más szerep, mint a város elöljárójáé? „A küldetésünk ugyanaz, a céljaink egybeesnek, itt elvontabb a feladatkör. Polgármesterként olykor nap mint nap kell megoldásokat találnod az emberek problémáira, itt az a dolgom, hogy a közösségünkből próbáljam kihozni a maximumot. Intenzív munka folyik, ezt pontosan jelzi a falon az oklevél, mely szerint az érmihályfalvi az ország legaktívabb körzeti szervezete. Ebben a szerepben a megmaradásunkat szolgáló lépésekre kell törekedjünk. Tudjuk azt is, hogy foglalkozni kell a gazdasági ügyekkel, munkahelyekkel, egészségügyi kérdésekkel, de a szimbolikus témákat sem szabad elhanyagolni, olyan témákra figyelni, mint a tehetséges fiatalok itthon tartása.

Biharorszag teszt

FREE
VIEW