Aki közvetíti az emberek véleményét

Portik Imre Ferenccel (képünkön) beszélgettünk, aki Örvénd kocsmárosa és az alsólugasi helyi tanács tagja is egyszemélyben.

Azt szokták mondani, – vetjük fel neki – hogy ha meg akarsz valamit tudni egy faluról, megtudni, mi újság arrafelé, akkor ne csak a polgármestert vagy a papot kérdezd, hanem a kocsmárost. Portik Imre elmondta, ez nem is áll távol a valóságtól, ő igyekszik is az emberek panaszait, észrevételeit közvetíteni a polgármester úrnak. „Ha valami olyasmiről hallok, ami nagyon nem megfelelő az emberek számára, akkor szólok neki, hisz magától ő se tudhat mindent.”

Tanácsosként főleg az urbanisztikai dolgokkal foglalkozik. Az elmúlt időben a csatornázás kivitelezése volt a legfőbb probléma. Örvénden még folynak a munkálatok, jelenleg is dolgoznak a munkások, míg Alsólugason már befejezték a munkálatokat, hamarosan működhet a rendszer.

Fontosnak tartja a köztisztaság megőrzését, szervezetten igyekeznek tenni ezért. „Egyesek még mindig felelőtlenül eldobálják a szemetet.”

Az elmúlt néhány évre visszatekintve számára továbbra is a leginkább zavaró tényező a községen átvezető országút intenzív forgalma, főleg a rengeteg áthaladó kamion. „Az autópálya ígérete régi mese már, de ha kész lenne, akkor az sokat javítana a helyzeten. Biztos vagyok benne, hogy a Bors II határátkelő és Kolozsvár közötti szakasz átadását követően itt Örvénden és a többi érintett faluban megfeleződne a forgalom nagysága.”

Biharorszag teszt

FREE
VIEW