Az értékeket megőrizve fejlődni

Tóth Zoltán vagyok, Hegyközpalyiban élek születésem óta, mint ahogyan már a nagyszüleim is és a dédszüleim is. A Helyi Tanács tagja vagyok 2008 óta az RMDSZ színeiben és helyi RMDSZ elnök Hegyközpályi településén 2009 óta.

Sok rendezvényt szerveztünk a kollégákkal: szüreti bálokat, nőnapi bálokat, jótékonysági bálokat, falunapokat, pár éve gyereknapokat szervezünk és különféle egyéb rendezvényeket. Visszatekintve az elmúlt tanácsosi évekre, több kezdeményezésem is volt, ilyen például helyi református templom rendbetétele. Meggyőztem a tanácsos kollégákat a tanácsterem, házasságkötő terem megépítésére, majd rendbetételére. Kezdeményeztem játszóterek megépítését, amelyet megelőzött több konzultáció a szülői közösséggel. Mint a területfejlesztési szakbizottság elnöke, kezdeményeztem mindhárom falu utcáinak betelekkönyvezését és hamarosan, mivel a telekkönyvezések lezárultak, az utcák hivatalos névadására kerül sor. Szívügyemnek tekintem az óvodák és iskolák sorsát, ezért folyamatosan segítem őket. Részt vettem a földgáz bevezetésében is Hegyközpályi településén, a bekötésekért én voltam a felelős.

A település rohamos növekedése miatt sok gond adódott a beltelkek helyzetével kapcsolatban, amelyet lépésről-lépésre orvosolunk. Fokozatosan, mérlegelve fejlesztjük a települést, szükség szerint, mikor mire van szükség, vagy mi következik, ahol kell a szennyvízhálózatot bővítjük, vagy a vázhálózatot, vagy a vízelvezető árkokat építünk ki, vagy a járdahálózatot bővítjük és az úthálózatot is bővítjük, fejlesztjük. Fontos infrastrukturális beruházások érintik Hegyközpályi települését, az egyik ilyen a Bihar felé vezető bekötőút, a Bihart elkerülő körgyűrűbe, a másik a Nagyváradot elkerülő Északi körgyűrű. Mindkét nyomvonal esetében vigyáztunk arra, hogy a belterületeket elkerülje, a lakóövezetek messziről el legyenek kerülve, amennyire ez lehetséges.

Fontosnak tartom a magyar közösség képviseletét, jelen kell lennünk minden szinten, helyi szinten a tanácsban, hogy ne mások döntsenek a fejünk felett. A fejlődés pártján állok, de nem úgy, hogy elveszítjük településünk mivoltát, értékeit.

Biharorszag teszt

FREE
VIEW