Elnyomva is a közösség érdekeit néztük

Diós Emőke alpolgármester visszatekintése

Végzettségemet tekintve ápolónő vagyok, amire büszke vagyok! Tíz évet dolgoztam a szakmában úgy, hogy a munkámat elismerték. Különös szakma a miénk, hisz az empátiáról, nyugodtságról szól, embereken segítünk, támaszuk vagyunk a legnehezebb pillanatukban, olykor együtt örvendünk velük, ugyanakkor meg kell tanuljunk csapatban és önállóan is dolgozni, váratlan helyzeteket megoldani. Nem is áll olyan messze az egészségügy a politikától, azt leszámítva, hogy itt nem lehet a végtelenségig igérgetni. Csendes természetem ellenére mindig is szerettem a saját határaimat feszegetni. 2020-ban lelkesen ugrottam fejest a politikába. Úgy gondoltam, képes vagyok arra, hogy magamba szívjam a nagybetűs politikát, de tévedtem.

Egységesek maradtunk

2020 decemberétől alpolgármestere próbálok lenni Vámosláz községnek (27 szavazaton múlt a polgármesteri tisztségem). Nem véletlenül mondtam azt, hogy próbálok: nem egyszerű és nem hálás feladat ez ebben a mandátumban. A polgármester által elnyomva mégis úgy érzem, amennyi tőlem és a helyi RMDSZ csapatától telt, kihoztuk a maximumot, mindig megpróbáltuk a közösség és az emberek érdekeit nézni.

Ami a település dolgait illeti, egy projekt keretében Micskén az orvosi rendelőt és a gyógyszertárat újítják fel, Poklostelken a kultúrházat. Utcák további aszfaltozására is sor kerül mindkét faluban. Mi, RMDSZ-es tanácsosok mindig egységesen léptünk fel, akkor is, amikor ez nem tetszett a polgármesternek, például kisajátítások esetében nemmel szavaztunk. Sérelmeztük azt is, hogy a csatornázási munkálatok idején számos épület Micske központjában kimaradt, a kultúrházat sem csatlakoztatták. Sajnos azt sokan nem tudják, hogy az alpolgármesternek nincs elegendő eszköze a cselekvésre. Az is előfordult, hogy a községházán megszólták a kollégáinkat, miért beszélnek magyarul.

Motoros túra Tótiba

Fő célom volt az, hogy összekovácsoljam a lakosokat. Mivel ehhez anyagi támogatásra is szükségem volt, létrehoztunk egy egyesületet. Ezen keresztül szerveztünk meg minden programot. Idén negyedik alkalommal lesz Családi nap. Hagyománnyá vált a gyerekprogram (Szalárdi Anita szervezésében) a motoros találkozó és felvonulás. Szeretném megköszönni a micskei motorosok és terepmotorosok részvételét és a nagy motorosunk, Kovács Csabi segítségét, aki meghívja a környékbeli motorosokat, valamint Tóti köszég polgármesterének közreműködését. Minden évben egy nagy kört leírva rendőri kísérlettel átmegyünk a motorokkal Tótiba, onnan Terebesre, majd vissza Micskére… Élmény látni, hogy a központ zsúfolásig telik motorokkal. Tavaly Debrecenből érkezett a miniatűr autós bemutatóval a micskei születésű Paublusztig József és baráti társasága a Debreceni Haverda RC Klub. Köszöntöttük az aranylakodalmasokat és az újszülötteket, valamint a Görböc is rendszeres meghívottja a rendezvénynek.

Sok programot szerveztünk a gyerekeknek: sütizős, ugrálóváras gyereknapot, farsangoltunk, Mikulást vártunk, akitől minden gyerek ajándékot kapott, parkot takarítottunk, karácsonyra készültünk. A felnőttekről sem feledtkeztünk el: bált szerveztünk, a monospetri Bábota néptánccsoport többször örvendeztette meg az itteni lakosokat ünnepi előadásukkal, melyek után szeretetvendégséget szerveztünk, hisz úgy gondoljuk, az embereknek szükségük van a társaságra. Újra meg kell szokják azt, hogy van egy összetartó faluközösség, mindig számíthatunk egymásra.

Választási csalás gyanúja

A legutóbbi választást 27 szavazattal veszítettük el úgy, hogy a polgármester mintegy száz flotant, ideiglenes személyi igazolványt állított ki, most pedig úgy kétszázat. Ez felveti a választási csalás gyanúját, bejelentést is tettünk a rendőrségen, jártak is kint a napokban ellenőrzésen.

Az én tisztségem szeptember végéig fog tartani, addig továbbra is kitartok a micskeiek mellett, Budai Tamást támogatva. Októbertől mint helyi RMDSZ-es tanácsos leszek jelen az község életében, remélhetőleg a mi polgármesterünk, Tomi mellett. Együtt vagyunk erősek, együtt vagyunk egységben!

Biharorszag teszt

FREE
VIEW