Ér-kupa: Adony az idei házigazda

Az Érmelléken népszerű vetélkedést jelent a kézilabdás fiatalok Ér Kupája, az idén újra Éradony lesz a mérkőzések házigazdája.

– Hétévente kerül ránk a sor, az iskolával közösen szeretnénk színvonalasan megszervezni a versenyt – mondja érdeklődésünkre Vajna Antal polgármester. –Vendégül látjuk a gyerekeket, az edzőket, a tanárokat. Két napon át zajlik majd a fiúk és a lányok versenye. Egykor én is kézilabdáztam, s magam is részt vettem játékosként az Ér Kupán, a csapatunk 1989-ben második helyet ért el Ottományban. Mi abban az időben reggel biciklivel átmentünk, lejátszottuk a meccseinket, aztán délután szépen hazabicikliztünk. Mostanság már iskolabusszal szállítják a gyerekeket, vagy maguk a szülők viszik, akik közül sokan ott szurkolnak a helyszínen.

Érdekes egyébként, hogy Tarcsán és Gálospetriben inkább a labdarúgás a népszerű, míg Adonyban a foci is, meg a kézilabda is. Adonyban szeretnénk egy műfüves sportpályát kialakítani, már el is küldtük Bukarestbe az erre vonatkozó pályázatunkat.

Biharorszag teszt

FREE
VIEW