Fontos lépések a Horváth János líceumban

Nagy Gabriella iskolaigazgató fontosnak találta elmondani, hogy a margittai magyar iskola, a Horváth János Elméleti Líceum egy befogadó iskola, mely mindenkinek teret biztosít képességei fejlesztésére. Év közben igyekeznek minél színesebbé tenni a diákéletet, nyáron nyári táborokat szerveznek különböző hasznos témákkal.

Az utóbbi évek megvalósításai közül a hosszúprogramos napközi étkezdéjének (lásd képünkön!) és a műfüves sportpályának a megépítését emelte ki. Oktatási szempontból nagy előrelépés a szakoktatás és a felnőttképzés beindítása. Az idei tanévben volt az intézményben a legnagyobb ellenőrzés, mely pozitívan végződött és az ideiglenes működési engedélyt véglegesítették a szakács, pincér, kőműves és légkondicionáló szerelő szakokra, valamint a posztliceális képzésben az irodai titkár szakra. Idén először indítanak villanyszerelői szakot. Örvendetes, hogy a fiatalok szívesen jönnek tanítani az iskolába, közülük többen már az iskola saját neveltjei. Aktívak a tanításban és a közösségi munkában egyaránt.

Legfontosabb teendőik közé tartozik a nagyon elhanyagolt magyarkéci iskola épületeinek rendbetevése. Ez az óvoda és az iskola épületeire egyaránt vonatkozik. A margittai magyar iskola esetében a legfontosabb teendő a sportcsarnok és a multifunkcionális épület megvalósítása. „Ebből egyiket átvette az Országos Beruházási Ügynökség (CNI) és reméljük, hogy segítséget fogunk kapni, a másikra a pénz már az önkormányzat számláján van és reméljük, hogy olyan polgármester adatik, aki végre négy és fél év után el is költi e célra a pénzt.”

Biharorszag teszt

FREE
VIEW