Lakodalmas ház helyett kulturális központ

Több más Bihar megyei községhez hasonlóan Szentjobbon is úgy döntöttek az elmúlt években, hogy az eddigi művelődési otthon tatarozása, felújítása helyett egy új, több funkció betöltésére is alkalmas, korszerű kulturális központot építenek, amennyiben erre a hazai vagy uniós pályázati források lehetőséget teremtenek.

A szentjobbi elképzelések már látványterv formájában is alakot öltöttek, a részletekről Zatykó Jácint polgármester tájéákoztatott:

– Nekünk eddig kultúrház funkciókkal rendelkezve csak egy kis lakodalmas házként ismert épületünk van, amit már rég kinőttünk. Új, háromszintes kultúrházat építünk, az ezt célzó pályázatot is Cseke Attila fejlesztési miniszteri munkájának a segítségével sikerült lebonyolítanunk.

Az új központra szánt területtel is voltak kataszteri problémák, ahogy sok más esetben is szembesültünk ezzel a nehézséggel, még az aszfaltozási munkálatok esetében is. Továbbá rengeteg intézmény engedélye kellett, hogy a leltárunkat módosítsuk, ami feltétele volt a pályázatnak. Csak ez a bürokratikus procedúra hat hónap ügyintézésbe telt. Ma már be van kerítve a leendő kulturális központ területe, hamarosan kezdjük a munkálatokat.

Képünkön a tervezett kulturális központ látványterve

Biharorszag teszt

FREE
VIEW