Népszerű az afterschool

Cservid Melánia és Nagy Emőke pedagógusok elmondják, hogy 2016 szeptembere óta létezik az afterschool foglalkozás Gálospetriben. Sajnos a pandémia ideje alatt nagyjából egy évig szünetelt ez az oktatási forma, majd újraindították.

Kezdetben huszonnégy gyerekkel indult a program, és mostanra harmincan vannak. Minden nap délben kezdenek és a gyerekek délután 4-ig vannak, kivéve a pénteket, mert ez rövid nap, ilyenkor csak 2-ig maradnak. Miután a gyerekek befejezik a délelőtti iskolai foglalkozást, kapnak egy ebédet, aztán együtt hozzáfognak a házi feladat megoldásához. Miután kész a házi, szabadfoglalkozás van, kézimunkáznak, társasjátékoznak vagy kimennek a szabadba.

Cservid Melánia azt mondja, a gyerekek nagyon élvezik közös a foglalkozásokat, szeretnek ide járni, délután haza se akarnak menni. A szülők számára is nagy segítség ez a lehetőség, hiszen amikor ők munkában vannak, akkor tudják, hogy a gyerekek jó kezekben vannak. Az afterschoolt a Diakónia Keresztyén Alapítvány működteti, és az alapítvány a református egyházhoz tartozik, de a helyi önkormányzat is mindenben segít nekik.

Biharorszag teszt

FREE
VIEW