„Ott vagyunk, ahol kell, szívvel-lélekkel”

Andrási Ildikóval beszélgettünk, aki az Érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezet titkára, s a szervezet közelmúltjáról, jelenéről, illetve terveiről számolt be.

A Nőszervezet több mint tíz éve jelen van Mihályfalván. Tavaly történt egy elnökváltás, Gábor Éva helyett Kovács Angéla, az addigi alelnök tölti be az elnöki pozíciót. Andrási Ildikó egy éve titkár a szervezetnél, így az ez idő alatt rendezett eseményekről számolt be.

 „Van jónéhány programunk. Ezek közé tartozik a gyermeknap, ahol rengeteg gyermek jelen szokott lenni, de mikulásváró alkalmat is tartottak a főtéren, míg az idősek világnapján a helyi idősek otthonába ajándékokat vittek. Emellett szeptemberben tanszereket gyűjtöttek, amit kiosztottak a gyermekek között, karácsonyra tartós élelmiszerek gyűjtését szerveztek, adományokat gyűjtöttek, amiket eljuttattak a rászoruló családokhoz.

Március 15-re hangolódva kokárdákat készítettek. Húsvétkor a „Szentelj te is kosarat!” pályázat segítségével egy sikeres mozgósítást vittek véghez a lakosok körében. Ennek célja az volt, hogy a rászoruló, hátrányos helyzetű családok kosarát megtöltsék húsvéti étellel, de ezen kívül lehetőség volt tartós élelmiszerek adományozására is. A mozgalom mottója a következő volt: „Ha kapsz, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved.”

„Ott vagyunk, ahol kell, szívvel-lélekkel, teljes odaadással dolgozunk, és abban járunk, hogy segítsük városunkat.”

A tervek közé tartozik, hogy segítsék az RMDSZ munkáját, mert ahogy Biró Rozália, a szervezet országos elnöke fogalmazott: „A nők azért vannak, hogy biztos hátteret nyújtsanak a férfiaknak.” „Szándékunk, hogy minél több embernek legyünk hasznára, segítsünk, ahol szükség van ránk.”

Biharorszag teszt

FREE
VIEW