Szalontai uszoda, a sikersztori

Az elmúlt évek sikertörténete a tanuszoda megépítése Nagyszalontán. Az intézményt épp egy esztendeje vette birtokba a közönség, azóta több, mint 300 gyermek tanult meg úszni, s jár rendszeresen az uszodába. Emellett a felnőttek is kedvet kaptak az egészséges sporthoz, olyanok is, akik korábban nem merészkedtek víz közelébe, megtanultak úszni és most rendszeresen járnak, egészségmegőrzési céllal az intézménybe.

Vinter Brigitta, az uszoda vezetője örömmel számolt be arról, hogy az uszodában csupa örvendetes dolgok sorakoznak. Miután megnyitott az intézmény, és a gyermekek birtokba vették a medencéket, azonnal megszervezték az úszásoktatást is, mert hatalmas igény mutatkozott rá. Nagyszalontán korábban nem volt rendszeres úszási lehetőség, csak a hideg vizű strand adott némi lehetőséget, nyaranta a vízi sportok gyakorlására. Pár hónappal a nyitás után szauna-kabin is került az épületbe, ez újabb „jó pont” volt a látogatók szemében. Őszre már olyan sokan és olyan jól úsztak, hogy sor kerülhetett az első vízi vetélkedőre, mely hatalmas élményt, remek szórakozást hozott a medencében, de a lelátón szurkoló szülők körében is.

Az idei év újabb remek lehetőségeket hozott. A Bihar megyei Crisul Sportklubbal folytatott egyeztetések nyomán hamarosan vizipóló csapat alakul és úszósport edzések is kezdődnek, vagyis végre vízisportokra is lehetőség lesz a hajdúvárosban. Emellett még egy jó hír: már szervezik a babaúszást, ami szintén régóta várt lehetőség Nagyszalontán.

Képünkön:

Horváth János alpolgármester Pető Dalmával, a Crisul Sportklub elnökével a nagyszalontai póló és úszócsapat megteremtéséről tárgyal

Biharorszag teszt

FREE
VIEW