Adatvédelmi tájékoztató

Politica de confidențialitate

Protecția datelor cu caracter personal este un angajament fundamental al organizației UDMR Bihor, care este administratorul site-ului www.biharorszag.ro (denumit în continuare Site), așadar vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dvs. în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

Parcurgeți cu atenție această Politică de confidențialitate, deoarece stabilește principiile cheie în ceea ce privește protecția datelor și modul în care UDMR Bihor gestionează datele cu caracter personal pe care ni le transmiteți prin accesarea Site-ului. Organizația noastră va asigura actualizarea prezentei politici și va publica pe website cea mai recentă versiune a acesteia.

Principiile care guvernează activitatea noastră când prelucrăm date cu caracter personal:

  • Principiul legalității, echității şi transparenţei- înseamnă că datele cu caracter personal trebuie să fie prelucrate în mod legal, echitabil și transparent față de persoana vizată.
  • Principiul limitării scopului- înseamnă că datele cu caracter personal trebuie să fie colectate numai în scopuri specificate, explicite și legitime, iar prelucrările ulterioare nu trebuie să se abată de la aceste scopuri.
  • Principiul reducerii la minimum a datelor- înseamnă că datele cu caracter personal trebuie să fie adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate.
  • Principiul menținerii datelor actualizate asigură că datele cu caracter personal sunt corecte și sunt actualizate acolo unde este necesar.
  • Principiul limitării stocării datelor înseamnă că datele trebuie păstrate doar atâta timp cât sunt necesare pentru pelucrarea asumată.
  • Principiul integrității și confidențialității înseamnă că prelucrarea datelor personale trebuie făcută în cele mai proprii condiții de siguranță, care să includă protecţia împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale şi împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare.

Cine este operatorul datelor cu caracter personal?

Organizația UDMR Bihor este operatorul datelor cu caracter personal pe care ni le transmiteți prin accesarea Site-ului și/ sau prin înscrierea la newsletter, și răspunde de datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor.

Datele organizației

Denumire: UDMR BIHOR

Sediu: Piata Unirii 2-4, Oradea, Bihor

CIF: 14588530

Site web: www.biharorszag.ro

Telefon fix: +40742084503

E-mail: biharmegye@rmdsz.ro

Persoana de contact: Bauman Dieter-Gergő

Mobil: +40771314601

Care este scopul pentru care prelucrăm date dvs. cu caracter personal?

UDMR Bihor colectează și prelucrează datele dvs. cu caracter personal pentru următoarele scopuri de prelucrare:

  • Reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a serviciilor UDMR Bihor, desfășurarea campaniilor de informare prin trimiterea de buletine informative (newsletter) – e- mail marketing;
  • Informații despre vizita dvs. și utilizarea Site-ului.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm?

Având calitatea de vizitator puteți utiliza aproape în totalitate Site-ul, fără a fi necesar să ne furnizați datele dvs. cu caracter personal. Totuși, pentru a putea beneficia de serviciile de informare despre evenimentele organizate de UDMR Bihor, sau despre activitățile organizației trebuie să ne furnizați datele cu caracter personal pentru ca noi să putem comunica cu dvs.

Pentru realizarea scopurilor mai sus menționate, prelucrăm următoarele categorii de date cu caracter personal:

  • Adresa de e-mail – în momentul abonării la newsletter prin bifarea opțiunii de înscriere.

Aceste date cu caracter personal sunt colectate direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți.

Pe Site putem stoca și colecta informații în cookie-uri și tehnologii similare, astfel de fiecare dată când vizitați Site- ul colectăm automat următoarele date:

  • Adresa de IP, locația generală în care se află computerul sau dispozitivul dumneavoastră (la nivel de oraș), tipul de browser, sistemul de operare, momentul accesării, link-ul paginii accesate, istoricul de vizualizare al Pagini web, informații despre dispozitiv, programe vizualizate, dispozitiv (notificări și identificare), timestamp, cerere/acțiune.

Nu colectăm și nu prelucrăm date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal.

Care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?

În situația în care doriți să fiți informați despre evenimentele și activitățiile UDMR Bihor și abonați la newsletter ne acordați consimțământul pentru prelucrarea datelor personale specificate în prezentul document. Astfel baza juridică pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este articolul 6 alineatul (1) lit. (a) GDPR: ”persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice”.

Unde vă stocăm și cât timp păstrăm datele?

Datele pe care le colectăm de la dumneavoastră sunt prelucrate și stocate în mediul online. Platforma folosită de UDMR Bihor pentru trimiterea newsletter-ului este MailChimp. MailChimp este o platformă automatizată de marketing, ajutându-ne în e-mail marketing (transmiterea buletinelor de informare). Aceasta stochează datele dvs de contact (adresa de e-mail). Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați Politica de Confidențialitate MailChimp, la adresa https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Pentru urmărirea și analizarea traficului de pe Site folosim Google Analytics, serviciul de analiză online oferit de Google. Acest program ne ajută cu analize și evaluări statistice ale comportamentului vizitatorului, pentru a putea să coordonăm și să îmbunătățim politica noastră de marketing și conținutul Site-ului. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina https://policies.google.com/privacy?hl=ro.

În cadrul activității noastre de e- marketing vom păstra adresa dvs de e- mail doar pe durata de viața a newsletter- ului sau până când abonarea dvs. este activă. În situația în care ne veți comunica că nu mai doriți să primiți newsletter-ul (cererea de dezabonare) vom dezactiva trimiterea de newslettere către adresa dvs. de e-mail; moment la care, adresa de e- mail, va fi ștearsă din baza de date cu privire la abonații pentru newsletter.

Cui transmitem datele?

Datele dvs. sunt colectate și prelucrate doar în cadrul organizației noastre și nu vor fi comunicate altor terți fară acordul explicit al dvs. cu excepția cazurilor prevăzute de legile în vigoare. Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele dvs. în scopuri de marketing.

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal?

Organizația noastră asigură securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor europene, pentru a- vă proteja datele personale împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală. De asemenea, luăm măsuri pentru a ne asigura că folosim datele dvs. personale exact aşa cum este descris în prezenta Politică.

Cu toate acestea, niciun site bazat pe internet nu poate fi 100% sigur și nu putem fi trași la răspundere pentru accesul neautorizat sau neintenționat, pe care nu îl putem controla. Pagina noastră poate conține legături către alte site-uri. Nu suntem responsabili pentru practicile de confidențialitate, conținutul sau măsurile de securitate utilizate de alte site-uri web, care nu sunt reglementate de această Politică de confidențialitate. Vă sfătuim să citiți întotdeauna cu atenție politicile de confidențialitate de pe aceste site-uri web.

În cazul în care aveți suspiciunea că a fost încălcată confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați imediat la email biharmegye@rmdsz.ro.

Care sunt drepturile dumneavoastră?

Ca persoană vizată aveți drepturi legale specifice cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. UDMR Bihor vă va respecta drepturile individuale și se va ocupa de interesele dumneavoastră în mod corespunzător. Conform prevederilor legale în vigoare, persoanele vizate beneficiază de următoarele drepturi:

  • Dreptul la informare;
  • Dreptul la acces: Aveți dreptul de a solicita informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs.
  • Dreptul la portabilitate: Ori de câte ori organizația noastră vă prelucrează datele cu caracter personal aveți dreptul să obțineți transferul unei copii a datelor dvs. într-un format structurat folosit în mod frecvent și prelucrabile automat către dvs. sau către o altă parte. Aceasta include numai datele cu caracter personal pe care ni le-ați trimis.
  • Dreptul la rectificare: Aveți dreptul să solicitați rectificarea datelor dvs. cu caracter personal, dacă acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete. Dacă doriți să faceți o modificare, va trebui să ne contactați la adresa de e-mail biharmegye@rmdsz.ro.
  • Dreptul la ștergerea datelor: Aveți dreptul să ștergeți oricând orice date cu caracter personal prelucrate, dacă acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate.
  • Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim;
  • Dreptul dumneavoastră de a vă opune marketingului direct;
  • Dreptul la restricționarea prelucrării: Aveți dreptul să solicitați ca UDMR Bihor să restricționeze procesul de prelucrare a datelor dvs. cu caracter personal;
  • Dreptul de a vă retrage consimțământul acordat pentru prelucrarea datelor: Retragerea consimțământului va putea avea loc oricând, simplu și fără a fi nevoiți să oferiți o justificare.
  • Dreptul de a depune plângere: În cazul în care veți considera că nu am reușit să vă soluționăm toate cererile sau dacă nu sunteți mulțumiți de răspunsurile noastre, puteți depune o petiție la instituțiile competente.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București,

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

 

În cazul în care organizația noastră primește o cerere de la dvs. în exercitarea oricăror dintre drepturile menționate mai sus, vom răspunde cererii în termen de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii acestui termen, numai după informarea persoanei vizate și cu condiția existenței unui motiv întemeiat care să justifice imposibilitatea formulării unui răspuns în termenul de 30 de zile.

Politica de cookies

Pentru bună funcționare, și pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia Site-ul folosește cookie-uri.

Un Internet Cookie (termen cunoscut și ca browser cookie sau HTTP cookie sau pur și simplu cookie ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet pasiv (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe site-ul asociat webserverului respectiv.

Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe Site nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

O vizită pe un site poate plasa cookie-uri pentru:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare: permite navigarea pe site și utilizarea funcțiilor de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de vizitator care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea site-urilor.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru recunoașterea vizitatorului atunci când revine pe site și permite oferirea funcțiilor îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor. Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările personale pe alte site-uri. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța permite recunoașterea și numărarea utilizatoriilor și colectarea informațiilor despre modul în care este utilizat site-ul (ex. paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ajută la îmbunătățirea modului în care funcționează site-ul, ex. asigurând găsirea mai ușor ceea ce caută utilizatorul. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie privind marketing și identificarea publicului țintă înregistrează vizita utilizatorului pe site, paginile pe care le-a vizitat și link-urile pe care le-a accesat. Aceste informații vor fi utilizate pentru a oferi reclame mai relevante pentru utilizator și interesele lui. De asemenea, acestea sunt utilizate pentru a limita frecvența cu care poate vedea o reclamă și pentru a ajuta la măsurarea eficienței campaniilor publicitare. De asemenea, aceste informații pot fi împărtășite cu terțe-părți (cum ar fi agenții de publicitate) în acest scop. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale permit să împărtășirea pe site-ul web activitatea vizitatorului pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către administrator.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior.

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau se poate seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă un vizitator nu este înregistat folosind cookie-urile, nu va putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în meniul Opțiuni /Settings sau în meniul Preferințe / Favorites al browserului.

Prin acceptarea acestui acord, datele dvs. personale vor fi prelucrate de UDMR Bihor conform prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Vă mulțumim!