Ezentúl nem forgalmazhatnak elektromos cigarettát kiskorúaknak

Az RMDSZ támogatta, hogy betiltsák az elektromos cigaretták forgalmazását kiskorúaknak, az oktatási intézményekben bármilyen típusú cigaretták használatát, valamint az online vásárlást és az önkiszolgáló automatákban való eladást is. A törvénytervezetről kedden szavazott döntőházként a képviselőház plénuma. Elsődleges célunk a gyerekeink biztonsága és egészsége, ezért olyan jogalkotási intézkedésekre van szükség ezen a területen, amelyek korlátozzák az egészségre káros termékekhez való hozzáférést a kiskorúak számára.

 A jogszabály szerint ezentúl az easybox vagy egyéb locker típusú csomagátvevő pontokra sem engedélyezett bármilyen típusú cigarettarendelés kiszállítása, abban az esetben pedig, ha futár szállítja ki a rendelést, a csomagon fel kell legyen tüntetve, hogy dohányterméket tartalmaz, ezért ennek átadása kizárólag nagykorú személynek történhet. Ennek áthágása 500 lejes büntetést von maga után a futár számára.

Abban az esetben, ha a kereskedelmi egység nem tartja be ezt a szabályozást, annak működése 30 napra felfüggeszthető, valamint 20 ezer lejes büntetéssel járhat.

Biharorszag teszt

FREE
VIEW