Épülhet Nagyvárad új multifunkcionális kulturális központja

Aláírták pénteken a kivitelezési szerződést a Nagyváradon tervezett multifunkcionális kulturális központ felépítésére – jelentette be Bihar Megye Tanácsa.

A több mint 122 millió lejes beruházást az Erbașu építőipari vállalat végzi majd el, a kivitelezésre pedig 32 hónap áll a rendelkezésére. Călin Gal, a Bihar megyei önkormányzat alelnöke szerint márciusban adhatják ki az építkezés elkezdésére vonatkozó rendeletet, hogy azt követően a gyakorlati munkának is nekiláthassanak.

A határon átnyúló, magyar-román program révén uniós támogatással finanszírozott beruházás részeként egy 17 778 négyzetméteres telken építik fel a mintegy 10 négyzetméteres épületet, amelyet a brassói Stefano Pozzi & Partners Kft. tervezett. Az 1244 négyzetméteres, 1077 férőhelyes nagyteremben színpad is lesz, ugyanakkor további két, összesen 607 négyzetméteres multifunkcionális terem is a művészek rendelkezésére áll majd. Az alagsorban co-working típusú tevékenységre alkalmas teret alakítanak ki.

Az önkormányzat emlékeztet arra, hogy elkészülte után a kulturális központban előadásokat, koncerteket, kongresszusokat vagy konferenciákat szervezhetnek majd, és hozzájárul a kulturális, tudományos és üzleti turizmus fejlesztéséhez.- a Maszol.ro portálról

Biharorszag teszt

FREE
VIEW