Jótékonysági hangversenysorozat Mága Zoltán hegedűművésszel

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész, az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Erdély tizenhét városában koncertezik július 29.–augusztus 7. között. Bihar megyében Nagyszalontán és Érmihályfalván fog fellépni a hegedűművész.

Az idei karitatív rendezvénysorozat célja az ukrajnai, illetve kárpátaljai magyar közösség, valamint a helyi közösségekben élő rászorulók segítése. A koncertek bevételét és a beérkezett adományokat a területi szervezetek minden településen a rászorulók megsegítésére fordítják.

„Példaértékű, ahogyan Mága Zoltán és zenekara, a Kárpát-medencei magyarság érdekképviseleti szervezeteivel és egyházaival összefogva, tesz annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a rászorulóknak” – hangsúlyozta Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezet elnöke. A rendezvénysorozat helyszínéül idén is a templomok szolgálnak, és annak érdekében, hogy minden érdeklődőnek biztosítva legyen a belépése a helyszínen, előzetesen adománylapokat lehet igényelni az RMDSZ Nőszervezeténél.

A szervezőknek kettős célja van, egyrészt olyan élményeket akarnak nyújtani, ami a közösségeket megerősíti, összetartja, másrészt pedig hathatós segítséget akarnak nyújtani a rászorulóknak.

„Meggyőződésünk, hogy érdekképviseleti nőszervezetek, egyházi nőszövetségek és civil szervezetek szoros együttműködésével valóban maradandó élményt tudunk nyújtani minden érdeklődő számára” – nyilatkozta Biró Rozália.

Az események helyszíni szervezését az RMDSZ megyei és területi Nőszervezetei vállalták. További részletekről a helyi szervezeteknél lehet érdeklődni.

Biharorszag teszt

FREE
VIEW