Montenegróba készül a Gilice

A Gilice Néptáncegyüttes Paptamásiban már több mint 10 éve működik. 2012-ben alakult meg alig néhány gyermekkel, jelenleg pedig két csoportban közel 40 taggal zajlik a néptáncoktatás, Bacsó Erika vezetésével.

Bátran kijelenthetjük hogy ez az idő elég volt ahhoz, hogy Paptamásit felhelyezze Bihar megye néptáncos térképére, és beemelje Paptamási település nevét a köztudatba, mint minőségi népi kultúrát művelő közösséget. 

Az elmúlt néhány évünk a fejlődésről, gyarapodásról szólt, amit kitartó és következetes, heti rendszerességgel végzett munkánknak köszönhető. Azon kívül, hogy a település rendezvényein (községi napokon, március 15-i megemlékezések, idősek találkozója, stb) részt veszünk és a térség néptáncos rendezvényeinek rendszeres meghívottja vagy házigazdája vagyunk, a vajdasági Péterrévei néptáncfesztivál és a Mezőbergenyei néptánctábor meghívására is nagy örömmel megyünk már 4. éve. 

2023 januárjában az RMDSZ Bihar megyei szervezete Magyar Kultúráért Emlékplakettel ismerte el a táncegyüttes hagyományápolás terén végzett munkáját. A táncegyüttes saját rendezvénye a nyári edzőtábor. Itt minden táncos gyerekünk részvételét anyagilag is támogatjuk, köszönhetően a fenntartó és támogató intézményeinknek, mint a Paptamási 1. sz Általános Iskola, a Csoóri Sándor Alap és Paptamási polgármesteri hivatala. 

A továbbiakban is megteszünk mindent, hogy a fejlődésünk felfele ívelő legyen, terveink vannak mind rövidebb mind hosszabb távon. A nyáron egy montenegrói nyári fesztiválra szeretnénk eljutni, továbbá az együttes csoportjainak a számát is bővíteni szeretnénk a felnőtt korosztályt megszólító programmal, melybe az ifjúsági csoportot kinőtt táncosainkat is visszavárjuk.  

Biharorszag teszt

FREE
VIEW