Szépkorúakat köszöntöttek Kiskerekiben

A kiskereki polgármesteri hivatal a község idős lakóit köszöntve a korábbi hagyománynak megfelelően múlt év őszén is közös ebédre invitálta valamennyiüket. A 2017-ben indult kezdeményezés hagyománnyá érett az eltelt évek alatt. Első alkalommal a községet alkotó három falu nyugdíjasait egy asztal mellé ültették, majd a későbbiek során külön-külön gyűltek össze egy kellemesen eltöltött délután erejéig a kiskereki, az érkeserűi és az asszonyvásárai érintettek. A tavalyi találkozón ismét együtt vettek részt a községalkotó falvak idősei, amely rendhagyónak számított olyan szempontból, hogy ezúttal nem a kultúrotthon volt a kiszemelt helyszín, hanem a Pósa-tó melletti szépen kialakított tisztás.

Nyíri Sándor polgármester köszöntötte a meghívottakat, örömét fejezte ki, hogy ilyen sok olyan személy él a községben, akikkel magázódnia illik. Mint mondta, ezúttal nem hagyatkoztak a közmondásra, miszerint jobb később, mint soha, hisz az október elsején esedékes idősek világnapját meg sem várva szervezték meg az együttlétet. Nyíri Sándor köszöntőjét az asszonyvásári Kerezsi Gábor az alkalomra írt versének elszavalásával zárta.

A főszakács ezúttal is a főzőversenyeken sikereket elérő Szabó Zoltán alpolgármester volt, akinek munkáját a hivatal alkalmazottai segítették. A főzőmester elmondta, a résztvevők észrevétele alapján szakítottak az eddigi hagyománnyal, ezúttal nem babgulyás került a tányérokba, mivel az meglehetősen nehéz ételnek számít az idős emberek számára. Egy könnyed csorba leves, majd pedig disznópörkölt burgonyával, savanyúsággal volt a menü, illetve több fajta, küllemében is tetszetős sütemény. Italok sem hiányoztak az asztalokról, pálinka, Nyíri polgármester által készített gyümölcslikőr étvágykeltőként, nyomtatéknak pedig frissen csapolt sör és bor szerepelt a kínálatban. Aki nem akart alkoholtartalmú nedűt fogyasztani, az üdítőitalokkal és ásványvízzel csillapíthatta szomjúságát.

Előzőleg a hivatal alkalmazottai személyesen felkeresték otthonukban a 65. életévüket betöltött személyeket, s meghívókat adtak át minden érintettnek. A 2300 lakost számláló községben megközelíti a 350-et a szépkorúak száma. Ez egyrészt örvendetes, másrészt viszont az elöregedés jeleit is mutatja.

Az esemény zárásaként nemzeti színű szalaggal átkötve, minden résztvevő a Házi Áldás nyomtatott szövegét kapta emlékbe.

Biharorszag teszt

FREE
VIEW